Poetry International Poetry International
The team

WHo is who?

programmer

Jan Baeke

programmer

Niets mooiers om het denken te verrijken en de geest te verlichten dan poëzie. Ons begrip van de wereld is op taal gebaseerd. Juist poëzie laat zien dat de taal te dubbelzinnig en te weerbarstig is om dat goed voor elkaar te krijgen en dat in dit falen en steeds opnieuw proberen schoonheid en vervulling ligt. 
Foto © Hielke Grootendorst

programmer

Dean Bowen

programmer

Dean Bowen is als dichter en performer befaamd om zijn bevlogen voordrachten. Met zijn poëziedebuut Bokman won hij in 2018 op een haar na de C. Buddingh’-prijs, in de jaren erna (2019 en 2020) was Dean Stadsdichter van Rotterdam. Dean is “lyrisch, bevlogen, mededogend, woedend – op een dieppersoonlijke zoektocht die universele patronen blootlegt en vele stemmen aan het woord laat.”
Foto © Hielke Grootendorst

programmer

Fleur Jeras

programmer

Fleur Jeras begon in 2018 als stagiaire programmering bij Poetry International en kwam voor het zo succesvolle 50th Poetry International Festival terug als programmamaker en coördinator vertalingen. Fleur maakt ook deel uit van het programmateam van Writers Unlimited en is projectmanager van het internationale CELA-programma voor jonge literaire makers bij De Nieuwe Oost.
Foto © Rosa van Ederen

interim-directeur

Reinier Weers

interim-directeur

De komende zeven maanden zal ik, samen met het team én de samenwerkingspartners in de stad en het land, werken aan inhoudelijk sterke en voor het publiek aantrekkelijke publieksprogramma’s. Daarnaast is het mijn opdracht om de komst van een nieuwe directeur voor te bereiden. Ik kijk uit naar 52e Poetry International festival in 2022, waarin we de liefde voor poëzie en taal kunnen delen met een groot en breed publiek.
Foto @ Eric Fecken

office manager

Chantal Brontsema

office manager

production festival (freelance)

Cro Lampe

production festival (freelance)

production

Marjolijn Abel

production

Dichters gebruiken het gewoonste gereedschap dat we allemaal hebben op een ongewone manier. Ik hoef er (meestal) alleen maar een microfoontje bij te zetten en het wordt voor iedereen verstaanbaar.
Foto © Duy vu Dinh 

manager Marketing and Fundraising

Catelien van der Hoeven

manager Marketing and Fundraising

communication manager

Jan Coerwinkel

communication manager

Het mooie aan dit festival is dat je nooit van tevoren weet naar welke uithoek de dichters je meesleuren, in de echte wereld of in die van je gedachten. Maar hé, “A spaceship has no ancher”, dus let's go! – (Nikolaj Kuntsjev)

Louder Than a Bomb

Joshua Snijders

Louder Than a Bomb

Ik coördineer het project Louder Than a Bomb, waarbij Rotterdamse woordkunstenaars op middelbare scholen spoken word workshops geven. Weinig mooiers dan wanneer jongeren ontdekken hoe ze met taal vorm kunnen geven aan de eigen identiteit en de wereld om hun heen. Naast mijn werk voor Poetry ben ik ook dichter en spoken word artiest.

Sponsors
Gemeente Rotterdam
Nederlands Letterenfonds
Stichting Van Beuningen Peterich-fonds
Ludo Pieters Gastschrijver Fonds
Hendrik Muller fonds
Lira fonds
J.E. Jurriaanse
Literature Translation Institute of Korea
Partners
LantarenVenster – Verhalenhuis Belvédère