Poetry International Poetry International
Poetry Academy

C. Buddingh'-Online Leesclub met Ingmar Heytze

De jury van de C. Buddingh'-prijs selecteerde uit 26 ingezonden poëziedebuten de vier meest in het oog springende eerste-bundels van het jaar: Het is warm in de hivemindHet firmament tussendoorOeverloos en Tussentaal. Met de C. Buddingh’-Online Leesclub kijken we vooruit naar de uitreiking van de 35ste C. Buddingh’-prijs. In vier online sessies duik je met dichter Ingmar Heytze diep in de vier genomineerde poëziedebuten om te ontdekken wat de nieuwe generatie dichters zoal bezighoudt. Natuurlijk nodigen we de genomineerde dichters Maxime Garcia DiazFerdy KartoNisrine Mbarki en Esohe Weyden uit om het laatste half uur aan te schuiven en vragen te beantwoorden.

Lees mee op de maandagen 9, 16, 23 en 30 mei van 19:30 tot 21:00 uur. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers, kosten voor deelname bedragen € 85,-. Koop hier alvast je ticket

Onze docenten

Myrte Leffring

Docent

Myrte Leffring

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut ‘Om je schouders hang ik de nachten’ verscheen in 2015, gevolgd door ‘De tere bloemen van het verstand’ (2016). Ze is hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater en maakt deel uit van het organisatieteam van De Gedichtenwedstrijd (v/h Turing). Ze heeft ruime ervaring met het geven van schrijfworkshops en -cursussen, onder meer voor SKVR, DOK Delft, diverse musea en in het onderwijs.

Foto © Rosa van Ederen

Peter Swanborn

Docent

Peter Swanborn

Dichter, docent en criticus Peter Swanborn (1963) heeft vijf bundels op zijn naam staan. Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs en J.C. Bloemprijs en stond op de longlist van de Jan Wolkersprijs. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald. Peter is een ervaren docent die jarenlang les gaf bij de SKVR, School der Poëzie en Huis van Gedichten. Daarnaast schrijft hij recensies voor de Volkskrant. In de cursus ‘Beter Dichten’ helpt Peter je bij het vinden van je eigen geluid, in de cursus Poëzie Lezen laat hij je zien hoe je méér uit gedichten kunt halen.

Foto © Rosa van Ederen

Sponsors
Gemeente Rotterdam
Nederlands Letterenfonds
Stichting Van Beuningen Peterich-fonds
Ludo Pieters Gastschrijver Fonds
Hendrik Muller fonds
Lira fonds
J.E. Jurriaanse
Literature Translation Institute of Korea
Partners
LantarenVenster – Verhalenhuis Belvédère