Poetry International Poetry International
Workshopleiders
Jermaine Berkhoudt

Jermaine Berkhoudt

Jermaine Berkhoudt, aka MC JR aka Blokhoofd, staat bekend als een man met veel talenten. Hij is rapper, organisator, gastheer, leider van de band FunkyOrganizers, spoken-wordartiest, workshopleider en oprichter van Blokhoofd Entertainment.

Hij begon in de Rotterdamse scene in een paar clubs; tegenwoordig is hij nationaal en zelfs internationaal gekend. Hij heeft gestaan met legendarische Nederlandse DJ’s zoals Benny Rodriguez en Roog & Erick E en met jonge talenten en alles ertussen. Jermaine weet met zijn passie en enthousiasme altijd zijn luisteraars te bewegen. Jermaine doet mee aan LTaB omdat de explosieve kracht van poëzie volgens hem voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Karin van Kalmthout

Karin van Kalmthout

Karin van Kalmthout schrijft al vanaf jonge leeftijd poëzie, maar pas in Rotterdam vond die stille liefde voor het woord een weg naar buiten. Zoveel passie moet gedeeld worden en ze doet dat met veel overgave. Ze geeft al sinds 2005 schrijfworkshops voor o.a. SKVR, Poetry International en Huis van Gedichten en legt zich toe op het geven van het vak Nederlands aan de Horecavakschool. Karin van Kalmthout: 'Waar andere mensen zich kunnen uiten in dans of muziek heb ik al van kleins af aan iets met schrijven. Ik kan echt kippenvel krijgen van mooie beeldende zinnen van collega-dichters, mezelf of mijn leerlingen.'

De van oorsprong Brabantse heeft de afgelopen jaren op vele poëzie- en spoken wordpodia gestaan; Woorden Worden Zinnen, Frontaal, Spraakuhloos, Swoon, het Lezersfeest, Motel Mozaique, Parfum de BoemBoem, Poëzie Lagogo noem maar op. Ook zat ze in 2018 in de Poëziebus en zijn een aantal van haar gedichten te beluisteren tijdens de Poetry Lagogowandeling langs de Bergse Plassen met de VERSapp.

“Ik doe mee met LTaB, omdat de leerlingen mij (en zichzelf) elke keer weer verbazen met hun open houding en hun bizar goede, poëtische zinnen. Ik krijg daar zóveel energie en positiviteit van!”

Ivan Words

Ivan Words

Ivan Words is een van de meest actieve woordkunstenaars van Rotterdam. Ivan is spokenword-artiest, muzikant, songwriter en host. Hij begon ooit in 2012 bij de eerste Poetry Circle 010 in het Hiphophuis. Over hiphop gesproken, voordat Ivan zijn passie in spokenword vond, schreef hij raps, soms wel twee op een dag. Maar het bleek dat Ivan geen beats nodig had, want de poëzie spatte van het papier af. En zo begon het verhaal van Ivan Words en de liefde voor spokenword.

Inmiddels heeft hij veelvuldige optredens als spokenword-dichter: hij was co-host bij Radio Brasa, mocht een aantal keer huisdichter voor FunX zijn, heeft een aantal workshops gegeven en kreeg het verzoek zijn verhaal te vertellen in een gepassioneerde TEDx talk. Ook is hij betrokken bij Spoken World, een podium in Rotterdam, als artiest en host. Ivan Words hoopt met LTaB jongeren de ruimte te geven om hun eigen verhaal te kunnen delen en hun mogelijke passie voor woordkunst te ontdekken.

Tyler Koudijzer

Tyler Koudijzer

Tyler, aka Takkie, is een spokenword-artiest, schrijver en workshopdocent. Hij was onderdeel van het energieke rap-duo Takkie & Ranx waarmee hij de TUONO showcase avonden organiseerde en presenteerde. Solo heeft hij onder de naam Takkie, twee singles uitgebracht.

Als spokenword-artiest stond Tyler op diverse podia, onder andere bij Woorden Worden Zinnen, Late Night Poetry, Spraakuhloos en Pagina Groots. Samen met Ivan Words en Patrick Ribeiro maakt Tyler deel uit van de spokenword formatie Barguijs. Zij stonden onder andere in AFAS Live, 010SIA festival en Rotterdam Symfonia. In Januari 2020 presenteerden zij hun theater try-out “Gelijkspel” in een uitverkocht Maaspodium. De opgedane ervaring deelt Tyler graag in zijn workshops. Tyler doet mee aan het LTaB-programma omdat hij jongeren graag leert dat zij verantwoordelijk kunnen en mogen zijn de beeldvorming over henzelf mede door middel van taal.

Sponsors
Gemeente Rotterdam
Nederlands Letterenfonds
Stichting Van Beuningen Peterich-fonds
Ludo Pieters Gastschrijver Fonds
Hendrik Muller fonds
Lira fonds
J.E. Jurriaanse
Partners
LantarenVenster – Verhalenhuis Belvédère