Poetry International Poetry International
Schrijfworkshop Joost Oomen - Poëzieweek 2023
Joost Oomen

Poetry International & Centrale Bibliotheek Rotterdam

vr 27 januari 18:00–21:00 uur

Over Joost Oomen
Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, performer, muzikant en DJ. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt, de roman Het Perenlied, de vinylsingles Joost Oomen en Vruchtjes Eten en het reisverslag Visjes. In maart 2023 verschijnt zijn dichtbundel Lievegedicht.
Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen, won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur en deed in 2018 mee aan CELA, een Europees programma waarbinnen zijn werk werd vertaald in het Italiaans, Spaans, Portugees en Roemeens.
Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. Samen met o.a. Yentl van Stokkum is hij de oprichter van "Poëzie is een daad", het insta-account dat dagelijks een gedicht post. Werk van Oomen verscheen onder andere in De Revisor, DW B en Kluger Hans. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW. Joost werkt aan nieuw literair werk bij Uitgeverij Querido en aan nieuw theaterwerk bij het productiehuis van Explore the North. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021 en in datzelfde jaar werd hij derde bij de kennisquiz De Slimste Mens.

Informatie
Datum: vrijdag 27 januari 2023
Tijd: 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek Rotterdam-Centrum (Blaakzaal, 4e etage)
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Duur: 3 uur
Ervaring: Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden
Meenemen: papier en pen/potlood
EXTRA KAARTEN € 16,00 / € 13,50 (leden bibliotheek) inclusief 1 euro reserveringskosten

Sponsors
Gemeente Rotterdam
Nederlands Letterenfonds
Stichting Van Beuningen Peterich-fonds
Ludo Pieters Gastschrijver Fonds
Hendrik Muller fonds
Lira fonds
J.E. Jurriaanse
Literature Translation Institute of Korea
Partners
LantarenVenster – Verhalenhuis Belvédère