Poetry International Poetry International
OVER / Home is a poem - Poetry Week

Home is a poem

New poets in the house featuring Sarah de Koning (BE), Lemuël de Graav and Lev Avitan
Presentation and conversation: Hizir Cengiz  

ROTTERDAM Sunday, January 28, 3:00 - 4:15 p.m.
Art Institute MELLY (Witte de Withstraat 50)
Tickets (small fair € 5,- / bigger fair € 10,-)

During Poetry Week you will find Poetry International on Sunday, January 28 at Kunstinstituut Melly in Rotterdam with Home is a poem, a special program of poems and conversations around the Poetry Week theme Home. Who lives in the house of poetry, can you live in poems, are they hospitable and which poems feel like home? Featuring three faces new to many of us: poet Sarah de Koning, multi-talented spoken and hiphop artist Lemuël de Graav (Lemu) and spoken and theatre performer / philosopher Lev Avitan, with essayist and columnist Hizir Cengiz as your host and moderator.

Sarah de Koning

Sarah de Koning

Sarah de Koning (1992) is een veelbelovende Vlaamse dichter. Ze woont en werkt in Gent. Haar werk verscheen o.a. in/op Het Liegend Konijn, nY, De Lage Landen en DIG. In 2022 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. In 2024 is ze gastschrijver bij het tijdschrift nY. De personages in haar gedichten zijn vaak op de vlucht of worden opgejaagd; hoe verhoudt Sarah zich tot het thema ‘thuis’?

Lemuel de Graav

Lemuel de Graav

Lemuël de Graav (Lemu) is interdisciplinair kunstenaar, maar maakte de afgelopen jaren vooral furore als spoken word artiest: hij won de ILFU-Verhalenwedstrijd met zijn coole poëzie-video Ik Haat Poëzie - benieuwd hoe hij naar het huis van de poëzie en haar bewoners kijkt. Lemu werd tweede op het NK Poetry Slam en vertegenwoordigde Nederland bij het WK in Parijs. Nu vertaalt hij zijn liefde voor taal naar uiterst poëtische hiphop.

Lev Avitan

Lev Avitan

Lev Avitan is schrijver, publiek denker, afgestudeerd politiek filosoof en spoken-word artiest. Hij groeide op in Presikhaaf, een Arnhemse Vogelaarwijk, waar armoede, gentrificatie, moslimhaat en racisme aan de orde van de dag zijn. Hij weet zijn levenservaringen kritisch en scherp te verwoorden en te verbinden aan maatschappelijke debatten. In de film Mijn moeder wil niet meer leven neemt Lev - zoon van een Joodse moeder en Islamitische vader - je op kwetsbare wijze mee in zijn turbulente wereld vol urgente thema’s als vooroordelen, identiteit en onrecht.

Hizir Cengiz

Hizir Cengiz

Interviewer van dienst Hizir Cengiz is journalist, columnist en meester in de rechten. Op zijn 18e beschrijft hij in het prijswinnende essay De wereld is een bak vol modder hoe hij opgroeit in de Haagse Schilderswijk, te midden van vrienden die het verkeerde pad opgaan, groeiende moslimhaat en toenemend moddergooien over en weer. In zijn columns voor o.a. De Groene en de Correspondent duikt hij in thema’s als armoede, klassenmigratie en huiselijk geweld, aan tafel interviewt hij mensen die hij bewondert om wat ze denken, maken of doen.

Sponsors
Gemeente Rotterdam
Nederlands Letterenfonds
Stichting Van Beuningen Peterich-fonds
Ludo Pieters Gastschrijver Fonds
Lira fonds
Partners
LantarenVenster – Verhalenhuis Belvédère